sestdiena, 2011. gada 22. janvāris

Sausiņu cepumi Biscotti

50 g sviests; 130 g pūdercukurs; 25 g rudzu milti; 170 g milti; 1 ola;  70 g mandeles; 60 g pistācijas

Sviestu (istabas temperatūrā) ar dakšiņu samīca kopā ar pūdercukuru, pieber divas ēdamkarotes rudzu miltus. Samaisa. Pievieno olu, izmaisa un tad pieber miltus. Beigās pievieno nomizotas un rupji sasmalcinātas mandeles un pistācijas. Pistācijas jāņem tādas, kuras nav sāļas, vai vismaz jānoloba sālītās miziņas.
Izmaisa, sadala mīklu uz pusem un izvdeido divas desiņas.  Cep cepeškrāsnī 170 grādos apmēram  25 minūtes (pēc autores man būtu jācep 35 minutes, bet tad man viss būtu sadedzis). Cepumu desiņām jābūt apzuvušām, bet ne brūnām.
Pēc tam atdzesē apmēram 15 minūtes, sagriež  apm 1,5 cm biezās sķēlītēs  un liek atkal cepeškrāsnī 170 grādos uz 15 minūtēm.
100 g cepumu  -  476 kCal.

Receptē pēc, kuras gatavoju cukurs ir vēl vairāk, es ņēmu mazāk, bet cepumi tāpat ir ļoti saldi un nedaudz jūtama cukura garša. Cepumi ir garšīgāki nākamajā dienā. Katrā ziņā man patika un tuvākajā laika cepšu kaut ko līdzīgu. Garduma izcelsme ir  Itālija.
 Recepte no chadeyka.livejornal.com.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...