sestdiena, 2011. gada 1. janvāris

Vistu stilbiņi ar ingveru un apelsīniem

Sastāvdaļas: 8 mazie vistu stilbiņi; 2 ķiploku daiviņas; 4 ēdamkarotes medus; 2 apelsīni; ingvera sakne; 2 ēdamkarotes sojas mērce; sāls; pipari; eļļa cepšanai


Vistu sasāla un sapiparo. Uzkarsētā pannā apcep stilbiņus brūnus no abām pusēm. Tad vistu liek zemā cepamā traukā, kuru var likt cepeškrāsnī, pievieno sasmalcinātas ķiploka daiviņas. Trauku liek cepeškrāsnī un cep 200 grādos 10 minūtes.
Sagatavo mērcīti no medus, rīvētām apelsīnu miziņām; abu apelsīnu sulas; sojas mērces, 1 ēdakmarotes rīvēta ingvera saknes. Pārlej to pāri vistai un liek vēl cepeškrāsnī uz 15 minūtēm. Gatavs - pasniedz ar rīsiem un/vai dārzeņiem.
Jāņem vērā tas, ka vista ļoti stipri garšo pēc ingvera, tādēļ tiem, kam ingvers nav mīļākā garšviela, iesaku samazināt tā daudzumu. Ingvera saknes vietā var lietot ingvera pulveri vai čillī piparu.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...