pirmdiena, 2011. gada 18. aprīlis

Citronu mandeļu mafini ar auzu pārslu drupatām

Sastāvdaļas: 60 g mandeles; 100 g kviešu milti; 50 g pilngraudu kviešu milti; 1 tējkarote cepamis pulveris; 0,5 tējkarote soda; 100 g cukurs; 1 citrona sula; 1 citrona miziņa; 1 ola; 50 g eļļa; 120 g kefīrs
drupatām - 50 g auzu pārslas; 15 g milti; 40 g sviests; 50 g brūnais cukurs


Nomizo un sasmalcina (samaļ vai sablenderē) mandeles. Tad  vienā traukā samaisa visas sausās sastāvdaļas - miltus, mandeles, cukuru, cepamo pulveri un sodu. Citā traukā samaisa slapjās sastāvdaļas - kefīru, citrona sulu un rīvētu citrona miziņu, eļļu, olu.  Tad abas masas savieno un rūpīgi izmaisa. Ja vēlās pievieno ogas (mellenes, gabaliņos sagrieztas zemenes, avenes, ābolu gabaliņus utt.) - es liku saldētas avenes apm. 150 g.
Sagatavo drupačas -  sasmalcina auzu pārslas, pieber cukuru,miltus, šķpsniņu sāls, ierīvē klāt aukstu sviestu. Visu saberž vienādās drupačās.  Ja nepieciešams, tad pievieno vēl miltus. Gadījumā, ja drupačas sagatavotas par daudz, tās var ietīt plēvē un uzglabāt kādu laiku ledusskapī.


Mafinu masu liek formiņās (gandrīz pilnu - 3/4), pa virsu ber drupačas. Liek sakarsētā cepeškrāsnī un cep 200 grādos 20 - 25 minūtes.


Recepte no lapatissiere.livejournal.com. 

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...