Sastāvdaļas: 1 tase kviešu milti; 1 tase pilngraudu kviešu milti; 1 tase auzu pārslas; 1/2 tase rozīnes, saujiņa lazdu rieksti; 1/3 tase brūnais cukurs; 1 tējkarote sāls; 50 g auksts sviests; 1/2 tējkarote cepamais pulveris; 1 tējkarote soda; 1 un 1/ 4 tases kefīrs; nedaudz eļļa
Lielā bļodā samaisa miltus, auzu pārslas, cukuru, cepamo pulveri un sāli. Sviestu vai nu ierīvē vai sagriež mazos gabaliņos pie miltiem un vienmerīgi ieberž ar rokām. Tad pievieno sasmalcinātus riekstus un rozīnes (nemērcē).
Kefīru ielej tasē un pievieno sodu, izmaisa. Pēc tam kefīru lej klāt miltu maisījumam un izmaisa.
Cepamo plāti ieziež ar eļļu, cepeškrāsni uzkarsē uz 180 grādiem. Mīklu liek uz pannas, formē apaļu kukulīti, ko nedaudz apber ar miltiem un ievelk ar nazi svītras apm. 2 cm dziļumā.
Cep 50 - 60 minūtes. Maizes garoza būs nedaudz cieta, atdziestot tā kļūs mīkstāka.
Maizīte ir nedaudz saldena, sātīga un garšīga. Kā liels pluss sodas maizītei ir tas, ka tā ir ļoti ātri pagatavojama.
Recepte no aynmark.wordpress.com
Lielā bļodā samaisa miltus, auzu pārslas, cukuru, cepamo pulveri un sāli. Sviestu vai nu ierīvē vai sagriež mazos gabaliņos pie miltiem un vienmerīgi ieberž ar rokām. Tad pievieno sasmalcinātus riekstus un rozīnes (nemērcē).
Kefīru ielej tasē un pievieno sodu, izmaisa. Pēc tam kefīru lej klāt miltu maisījumam un izmaisa.
Cepamo plāti ieziež ar eļļu, cepeškrāsni uzkarsē uz 180 grādiem. Mīklu liek uz pannas, formē apaļu kukulīti, ko nedaudz apber ar miltiem un ievelk ar nazi svītras apm. 2 cm dziļumā.
Cep 50 - 60 minūtes. Maizes garoza būs nedaudz cieta, atdziestot tā kļūs mīkstāka.
Maizīte ir nedaudz saldena, sātīga un garšīga. Kā liels pluss sodas maizītei ir tas, ka tā ir ļoti ātri pagatavojama.
Recepte no aynmark.wordpress.com
Kur var iegādāties pilngraudu kviešu miltus?
AtbildētDzēstPilngraudu miltus var nopirkt veikalā pirkumins.lv un tagad arī lieliskais veikals graudaspeks.lv - te būs milti pavisam svaigi samalti! Šie abi veikali ir ar reālām adresēm, nav jāpērk internetā.
AtbildētDzēst