ceturtdiena, 2011. gada 2. jūnijs

Banānu mafini ar auzu miltiem, šokolādi un riekstiem

Sastāvdaļas: 2 banāni (200 g); 150 g piens; 40 g eļļa, 1 ola; 90 g Dansukker zeltainais cukura sīrups; 20 g vaniļas cukurs; 1,5 tējkarotes cepamais pulveris; 100 g auzu milti, 100 g kviešu milti, 50 g melnā šokolāde; šķipsniņa sāls; 60 g rieksti; 15 g brūnais cukurs; 15 g sviests


Sablenderē vai saspaida banānus, pielej pienu, eļļu, cukura sīrupu un pievieno olu. Izmaisa. Otrā bļodā samaisa miltus ar cepamo pulveri un sāli. Tad savieno sausās un slapjās sastāvdaļas, beigās iemaisa sasmalcinātu šokolādi.
Pagatavo drupatas - sasmalcinātus riekstus saberž kopā ar cukuru un aukstu sviestu līdz rodas vienmērīgas drupatas.
Mafinu formiņās lej mīklu (es nesmērēju ar sviestu, jo izmantoju silikona formiņas) un pa virsu uzber riekstu drupatas.
Cep 180 grādos apmēram 30 minūtes.
Mafini ir ar veselīguma pieskaņu, jo - maz taukvielu, auzu milti, banāni, rieksti.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...