Sastāvdaļas: 450 - 500 g rabarberi (nomizoti); 85 g cukurs; 50 ml ūdens; 3 ēdamkarotes citrona sula
Nomizo un sagriež gabaliņos rabarberus, uzlej ūdeni, apber ar cukuru un liek uz uguns vārīties. Pavāra 2 - 3 minūteskatliņā ar vāciņu, tad vāciņu noņem un turpina vārīt vēl 4 - 5 minūtes. Pēc tam noņem no uguns un noliek atdzesēties.
Pilnībā atdzisušus rabarberus rūpīgi sablenderē, piespiež citrona sulu, un ja vēlās saldāku pieber pūdercukuru pēc garšas. Gaisīgākai struktūrai gatavo masu var izberzt caur sietiņu. Tad liek saldētavā un ik pēc 20 - 30 minūēm apmaisa ar putojamo slotiņu. Pēc kādām 6- 8 putošanas reizēm sorbets jau ir gatavs ēšanai. Ja neapēdās viss jau maisot un ir palicis pāri, tad liek porciju trauciņos un novieto saldētavā.
Rezultāts ir gaisīgs un maigs deserts, kas pēc garšas atgādina ābolu (!!!) biezeni.
Nomizo un sagriež gabaliņos rabarberus, uzlej ūdeni, apber ar cukuru un liek uz uguns vārīties. Pavāra 2 - 3 minūteskatliņā ar vāciņu, tad vāciņu noņem un turpina vārīt vēl 4 - 5 minūtes. Pēc tam noņem no uguns un noliek atdzesēties.
Pilnībā atdzisušus rabarberus rūpīgi sablenderē, piespiež citrona sulu, un ja vēlās saldāku pieber pūdercukuru pēc garšas. Gaisīgākai struktūrai gatavo masu var izberzt caur sietiņu. Tad liek saldētavā un ik pēc 20 - 30 minūēm apmaisa ar putojamo slotiņu. Pēc kādām 6- 8 putošanas reizēm sorbets jau ir gatavs ēšanai. Ja neapēdās viss jau maisot un ir palicis pāri, tad liek porciju trauciņos un novieto saldētavā.
Rezultāts ir gaisīgs un maigs deserts, kas pēc garšas atgādina ābolu (!!!) biezeni.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru