Sastāvdaļas: 200 g bulgurs (nevārīts); 2 tomāti; 2 gurķi; saujiņa svaigas piparmētras; saujiņa pētersīļu; 4 - 5 ēdamkarotes olīveļļa; viens citrons, sāls
Pagatavo bulguru - aplej ar verdošo ūdeni un liek uz mazas uguntiņas, lai uzbriest. Ūdeni ņem divreiz vairak kā bulguru. Bulguru var vārīt arī līdzīgi kā gatavo jebkurus putraimus, rīsu un griķus Sagriež gabaliņos gurķus un tomātus, sakapā zaļumus. No olīveļļas, citrona sulas un sāls pagatavo mērcīti, tai var piespiest arī ķiploka daiviņu un bērt klāt piparus. Bļodā sajauc dārzeņus un gatavo bulguru, pārlej ar mērci, kārtīgi samaisa un pasniedz.
Pēc pāris stundām salāti būs vēl garšīgāki, jo tad visas garšas būs pilnībā sasūkušās.
Bulgura vietā var variēt - kuskuss, pupiņas, lēcas. Man tāda stila salāti būtu jāgatavo bieži - ļoti labi der kā pusdienu ēdiens darbā, sātīgs, bet tai pat laikā diētiski un viegli.
Pēc pāris stundām salāti būs vēl garšīgāki, jo tad visas garšas būs pilnībā sasūkušās.
Bulgura vietā var variēt - kuskuss, pupiņas, lēcas. Man tāda stila salāti būtu jāgatavo bieži - ļoti labi der kā pusdienu ēdiens darbā, sātīgs, bet tai pat laikā diētiski un viegli.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru