ceturtdiena, 2011. gada 7. jūlijs

Puķkāpostu sacepums

Sastāvdaļas: apm. 700 g puķkāposts; 1 ēdamkarote (apm. 25 g) milti; 300 g piens; 40 g sviests; 50 g siers; 2 olas; sāls; pipari; muskatrieksts


Sālsūdenī novāra puķkāpostu ( vāra apm. 15 min.) un sablenderē to, īpaši neaizraujoties. Ideālajā variantā izberž caur sietu, atstājot veselas dažas puķkāposta rozītes ar ko pēc tam sacepumu dekorēt. 

Pagatavo miltu mērci -  sviestā uz pannas apbrūnina miltus, palēnām lej klāt pienu, maisa, lai neveidojas kunkuļii. Pievieno garšvielas - sāli, piparus un muskatriekstu,  uzvāra un noņem  uguns. Nedaudz padzesē un iemaisa klāt viegli sakultas olas.
    Sarīvē sieru. Tad  samaisa kopā - puķkāpostu ar sieru un mērci. Ievieto cepamajā traukā, pa virsu izvieto nesasmalcinatās rozītes un cep cepeškrāsnī 190 grādos 30 - 40 minūtes, kamēr virspuse zeltaina.
Recepte no sapforums.lv  

2 komentāri:

  1. Ļoti gards, jau varākas reizes pēc šīs receptes esmu tasījusi :)

    AtbildētDzēst
  2. Ko lai saka - esmu patiešām priecīga, ka manas receptes kādam ir noderīgas un labi garšo.
    Forši!

    AtbildētDzēst

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...