Sastāvdaļas: 350 - 400 g novārīti turku zirņi, 200 g fetaki siers; 2 - 3 tomāti ( apm. 300 g); 1 čillī pipars; svaigas piparmētras; svaigs baziliks, 1 - 2 citrons, 2 ēdamkarotes olīveļļa; sāls
Gabaliņos sagriež tomātus un sieru. Sasmalcina čillī un zaļumus. Bļodā sajauc gatavos zirņus, tomātus, sieru, čillī un zaļumus. Pagatavo mērcīti no citronu sulas un olīveļļas, ja nepieciešams pievieno vēl sāli un piparus. Man personīgi neprasās, jo siers ir pietiekoši sāļš, bet asumu dod čilli.
Turku zirņus gatavoju tā - iemērcu ūdenī uz nakti visu paciņu (500 g) un nākošajā dienā vāru gatavus (apm. stundu). Tad tos, ko neizmantoju uzreiz, saberu kastītēs un lieku saldētavā.
Šie salāti labi pusdienām līdz darbā, produktu daudzums apmēram 2 reizēm.
Recepte no jamieoliver.com , bet bez sipoliem.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru