Sastāvdaļas: 200 g melnā šokolāde; 60 g sviests; 4 olas; 90 g cukurs; puse vaniļas pāksts (vai vaniļas esence); 100 g milti (pusi droši var aizstāt ar pilngraudu miltiem); apm. 100 - 120 g lazdu rieksti
Ūdens peldē liek kausēties šokolādi, pielej klāt 3 - 4 ēdamkarotes ūdens (var arī saldo krējumu), pieliek sviestu. Uz mazas uguns izkausē.
Tikmēr cukuru sakuļ ar olām un vaniļu. Pieber miltus un rūpīgi izmaisa. Tad uzmanīgi pievieno šokolādes masu - uzmanīgi tāpēc, ka jaraugās, lai šokolāde nav par karstu. Pašās beigās iemaisa četrās daļās sagrieztus riekstus (pirms tam riekstus pacep uz pannas un noņem miziņu). Garšīgi būs arī ar mandelēm un valriekstiem, zemesrieksti un indijas gan, manuprāt, te nederēs.
Cepamo trauku izklāj ar cepamo papīru vai ieziež ar sviestu. Ielej mīklu un izlīdzina ar karoti virspusi. Liek cepties 180 grādos 20 - 25 min. Gatavu nedaudz atdzesē un sagriež gabaliņos, kurus var apkaisīt ar pūdercukuru.
Recepte no edimdoma.ru
Ūdens peldē liek kausēties šokolādi, pielej klāt 3 - 4 ēdamkarotes ūdens (var arī saldo krējumu), pieliek sviestu. Uz mazas uguns izkausē.
Tikmēr cukuru sakuļ ar olām un vaniļu. Pieber miltus un rūpīgi izmaisa. Tad uzmanīgi pievieno šokolādes masu - uzmanīgi tāpēc, ka jaraugās, lai šokolāde nav par karstu. Pašās beigās iemaisa četrās daļās sagrieztus riekstus (pirms tam riekstus pacep uz pannas un noņem miziņu). Garšīgi būs arī ar mandelēm un valriekstiem, zemesrieksti un indijas gan, manuprāt, te nederēs.
Cepamo trauku izklāj ar cepamo papīru vai ieziež ar sviestu. Ielej mīklu un izlīdzina ar karoti virspusi. Liek cepties 180 grādos 20 - 25 min. Gatavu nedaudz atdzesē un sagriež gabaliņos, kurus var apkaisīt ar pūdercukuru.
Recepte no edimdoma.ru
Mums arī pavisam nesen bija izcepts braunijs pēc citas receptes, nu garšīgs jau gan tāds kārumiņš:)
AtbildētDzēstPiekrītu akvamari28, garšīgi gan. Un milzīgs pluss tas, ka ātri un nav sarežgītas darbības.
AtbildētDzēstPēc kādas receptes Jūs cepāt?
http://www.receptes.lv/receptes/gatavot:sokolades-braunijs/
AtbildētDzēstpēc šīs receptes cepām- es Sandra ar māsu Leldi, lai lielāka skaidrība ar mums:)lielāks saldummīlis ir Lelde, un ideja, kad tāds jācep, arī viņas;)
bet jums arī tik daudz veidu ar braunijiem:)ļoti feini:)