Sastāvdaļas: graudaspēks augļu un riekstu maizes maisījums; apm 480- 500 g paniņas; 1,5 tējkarote soda; papildus vēl nedaudz žāvētas plūmes un valrieksti
Maizes maisījumam pieber sodu, izmaisa un tad pakāpeniski pievieno paniņas (vai kefīru) un samīca mīklu. Rauga paciņu, protams, šoreiz neizmanto. Sasmalcina nedaudz valriekstus un žāvētos augļus, un iejauc klāt.
Cepeškrāsni ieslēdz uz 200 grādiem, cepamo plāti izklāj ar papīru un pārkaisa ar miltiem. No mīklas veido apaļu maizes kukulīti, vidū ar nazi iegriež krustiņu. Cep apmēram 45 - 50 minūtes līdz maizīte gatava.
Man ļoti patīk visas šīs Grauda spēka maizītes un vispār pilngraudu miltu izmantošana ikdienā. Taču rauga maize ir ilgāk gatavojama un ne vienmēr izdodās. Maizei ar sodu ir daudz priekšrocību - ātri pagatavot, rezultāts garantēts un arī vieglāk pārstrādājas.
Maizes maisījumam pieber sodu, izmaisa un tad pakāpeniski pievieno paniņas (vai kefīru) un samīca mīklu. Rauga paciņu, protams, šoreiz neizmanto. Sasmalcina nedaudz valriekstus un žāvētos augļus, un iejauc klāt.
Cepeškrāsni ieslēdz uz 200 grādiem, cepamo plāti izklāj ar papīru un pārkaisa ar miltiem. No mīklas veido apaļu maizes kukulīti, vidū ar nazi iegriež krustiņu. Cep apmēram 45 - 50 minūtes līdz maizīte gatava.
Man ļoti patīk visas šīs Grauda spēka maizītes un vispār pilngraudu miltu izmantošana ikdienā. Taču rauga maize ir ilgāk gatavojama un ne vienmēr izdodās. Maizei ar sodu ir daudz priekšrocību - ātri pagatavot, rezultāts garantēts un arī vieglāk pārstrādājas.
Cik labi maizīte izskatās!:)
AtbildētDzēstVai maizes cepamajā mašīnā, krāsniņā nav cepta maizīte?Vai jums nav kādas izmēģinātas receptes?
Par maizes krāsniņu neko, diemžēl nemācēšu teikt, neesmu cepusi. Nav man tādas. Taču zinu, ka Grauda spēka maisījumi ļoti labi sanāk krāsniņās. Paskataties graudaspeks.lv
AtbildētDzēstUn maizīte ne tikai labi izkatās, bet ir reāli garšīga!
Liels paldies par padomiņu:))
AtbildētDzēst