Traukā samaisa abu veidu miltus (var cept tikai ar pilngraudu miltiem, rezultāts būs vēl labāks - ir pārbaudīts), cepamo pulveri un šķipsniņu sāls. Citā traukā sajauc olas ar medu (vai 1/2 vai 1/3 tases brūnā cukura). Tad samaisa abas sastāvdaļas kopā, pievieno nomazgātas rozīnes, sasmalcinātu šokolādi un nomizotas uz pusēm sagrieztas mandeles. Ar miltainām rokām no mīklas veido '"desiņas" , liek uz plāts, kas izklāta ar cepamo papīru un cep 180 grādos 20-25 minutes.
Atdzesē uz restītes un sagriež šķēlītēs, liek atkal cepeškrāsnī 150 grādos uz apm. 30 minūtēm kaltēties.
Šāda veida cepumi ir vieni no maniem mīļākajiem, jo - veselīgie milti, maz cukura, nav taukvielu., var ilgi uzglabāt, bet, jāņem vērā, ka viņi būs diezgan cieti, kā jau sausiņi.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru