ceturtdiena, 2012. gada 5. janvāris

Pīrādziņi ar gaļu

Vēl aizkavējušies svētku pīrādziņi. Pagatavo rauga mīklu pēc pārbaudītās receptes (no M.Zīles grāmatas).  Gatavojot rauga mīklu  pusi lietoju pilngraudu kviešu miltus, vai arī lietoju Rimi nopērkamo eko miltu maisījumu - tur ir klāt rudzu milti.


Ņem mīklas bumbiņu (grāmatā rakstīts tenisa bumbiņas lielumā) un izrullē plānu ( darba virsmu iepriekš apber ar miltiem).  Ar nazi sagriež mīklas apli krusteniski un tad vēl katru daļu uz pusēm, izveidosies astoņi  trīsstūri. Platajā galā liek pīrādziņu pildījumu - gaļu vai speķi, spinātus ar olu, kāpostus utt. Vai saldo -  ābolus ar kanēli, biezu ievārījumu, riekstus un rozīnes..... Uzloka maliņas un aizrullē ciet. Pirms ievietošanas cepeškrāsnī pārziež ar sakultu olu.  Cep 210 grādos apm. 20 minūtes. Gatavus liek traukā, ko pārklāj ar dvielīti. Monika Zīle grāmatā apgalvo, ka šie pīrādziņi ilgi ir mīksti, un tā arī ir.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...