sestdiena, 2011. gada 3. septembris

Auzu cepumi ar āboliem un banāniem (bez sviesta)

Sastāvdaļas: 1 banāns; 3- 4 āboli (nomizoti - 200 g); 60 g cukurs; 10 g Dansukker vaniļas cukurs; 250 g auzu pārslas; 100 g pilngraudu milti; 2 olas; 60 g valrieksti; 1 tējk. cepamais pulveris; šķipsniņa sāls



Olu baltumus atdala no dzeltenumiem un saputo, pievienojot drusciņ sāli. Dzeltenumus saputo kopā ar cukuru un vaniļas cukuru, pievieno saspaidītu banānu un izmaisa , lai ir viendabīga masa. Pierīvē ābolus, izmaisa.
 Atvevišķā traukā samaisa auzu pārslas ar pilngraudu miltiem un cepamo pulveri, pievieno sasmalcinātus riekstus. Tad samaisa slapjās un sausās sastāvdaļas kopā. Beigās rūpīgi iemaisa olu baltumus.
Ar tējkaroti liek mīklu uz cepamā papīra un cep cepumus  cepeškrāsnī 180 grādos 15 - 20 minūtes. 
         Cepumi, ja tos var tā saukt, ir bez papildus pievienotām  taukvielām. Vēl veselīgāka versija būtu bez olu dzeltenumiem, cukuru var aizstāt izmērcētam un sasmalcinātām rozīnēm. Vai stēviju - to vēl neesmu lietojusi, bet škiet man kā laba alternatīva saldummīļiem.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...