Sastāvdaļas: 160 g pilngraudu spageti; 2 vidēji cukinī; 1- 2 ķiploka daiviņa; 1/2 citrons; apm 80 - 100 g cietais siers; olīveļļa; sāls, malti melnie pipari
Verdošā sālsūdenī liek vārīties spagetī. Nomizo cukīnī un sagriež plānās ripiņās, sarīvē sieru. Uz pannas olīveļļā liek sasmalcinātu (var arī ar ķiploku spiedi) ķiploku daiviņu un sarīvētu citrona miziņu. Uzreiz pievieno cepties arī cukīnī. Sapiparo un sasāla un cep (bez vāka). Gataviem cukīnī piespiež puscitrona sulu, samaisa un pievieno gatavus makaronus. Atkal samaisa un pievieno pusi no siera. Visu pacep uz pannas vēl apmēram minūti vai divas.
Porciju liek uz šķīvja (produktu daudzums norādīts 2 porcijām), pārber pāri atlikušo sieru un rotā ar bazilika lapiņām.
Foto? - nav, jo..... nepaguvu nobildēt.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru